SNA 3 doet goede zaken tegen de Zaankanters!

Met kunst- en vliegwerk is coach Algra er wederom in geslaagd om zijn team voor de strijd klaar te stomen. Kevin was de middag voor deze belangrijke wedstrijd nog lekker aan het slempen en kwam ietwat vermoeid de speelzaal binnen. Willem was voor de wedstrijd nog even zijn openingsrepertoire aan het doornemen met Nicole van Langen, Exupery maakte zich geen enkele zorgen over zijn partij en Jan zelf, ach, die stak nog eens een shaggie op en zag hoe de rook mooi naar boven kringelde.

Achter het bord zelf verschenen echter donkere rookwolken, want het zag er eigenlijk helemaal niet zo best uit. Exupery kreeg een flankaanval tegen en had wat verkeerde schijven opgespeeld. Bij de toeschouwers sloeg de paniek om het hart: Geert kan een winnende doorbraak naar dam forceren, maar gelukkig zag hij het niet en kon onze virtuoos zelf toeslaan met een leuke combinatie. Hierna volgde nog wat wapengekletter, maar de dammen van Exuperry bleken toch net voldoende om de winst zeker te stellen.

foto3

Exupery bekijkt het eens vanaf de andere kant.

Willem speelde een berepartij tegen Leo Kool. Ze waren prima aan elkaar gewaagd en er leek lange tijd niets aan de hand. Plots sloeg de spanning toe, er werd heel scherp gespeeld, maar geen van beide maakte een beslissende fout en remise was een feit.

foto1

Kevin had een goed plan voor zijn partij: ik maak gebruik van de de zwakke randschijf van mijn tegenstander en druk aan de andere kant van het bord lekker door. En zowaar, het lukte! Maar dan alleen, omdat hij net genoeg tempi had om de stand te laten doodlopen. Het was zo'n stand die ook verkeerd had kunnen uitpakken, maar gelukkig voor onze speler was dat vanavond niet het geval.

Dan Jan zelf: tsja, wederom een puike partij. Sterke opstelling van de stukken, mooie formaties, linke dreigingen, maar net iets te snel de winst willen forceren door met een schijf te willen doorlopen naar dam, maar... de verkeerde kant op. Dus een combinatie tegen en toch nog verliezen. Dat is dammen!

De eindstand was toch in ons voordeel en dat telt!

SNA 3

Dam Combinatie Zaanstreek 3