Bijna 3 miljoen loten verkocht + de trekking is bekend

3miljoen loten

Update: de loting is bekend. Zie de volgende link:

Lotenverkopers van verenigingen zijn dit jaar fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De jubileumeditie van de Grote Clubactie heeft namelijk maar liefst €8.895.198,- opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen. 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. Zo’n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna 3 miljoen loten. In de afgelopen 3 jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22%. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit!

Samenwerking en betrokkenheid
Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: "We zijn trots op de vele vrijwilligers en leden die zich jaar in jaar uit inzetten om extra geld in te zamelen voor hun vereniging. De betrokkenheid tussen de club en haar leden is enorm groot mede dankzij de Grote Clubactie. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord. We zijn erg trots op deze opbrengst! De inkomsten van vrijwel alle goede doelen staan onder druk. Het is daarom fantastisch dat het verenigingen lukt om dit resultaat te behalen. Dit is vooral te danken aan tienduizenden enthousiaste (jonge) vrijwilligers met hart voor hun club."

Top 3 verenigingen
De top 3 van verenigingen met de hoogste netto-opbrengst uit de 45ste editie van de Grote Clubactie:

-      Voetbalvereniging Quick’20 uit Oldenzaal € 22.195,-
-      Hockeyclub Eemvallei uit Amersfoort € 20.985,-
-      Voetbalvereniging rkvv JEKA uit Breda € 18.736,-

Desirée Broekman, coördinator Grote Clubactie bij Quick’20: “Wow, wij zijn supertrots op dit resultaat! Vorig jaar zijn wij, naast de verkoop van de reguliere loten, gestart met de verkoop van Superloten. Wij hadden al snel in de gaten dat er veel meer uit deze actie te halen was. Met de verkoop van maar liefst 130 Superloten aan bedrijven uit Oldenzaal e.o. en bijna 2.600 reguliere loten, hebben wij dit jaar meer dan 200% van ons doel bereikt. Dit resultaat komt niet zomaar aanwaaien; het kost veel tijd, doorzettingsvermogen en enthousiasme. De opbrengst komt geheel ten goede aan onze jeugdafdeling”.

Brochure

SNA-2013-brochure