Deelnemers

16e Oud of Nieuw sneldamtoernooi van SNA

Hierbij nodigen we je uit voor de zestiende editie van het Oud of Nieuw sneldamtoernooi van SNA.
Toernooi informatie:
Datum 28 dec
Adres Bergmolen 13 C.Huygenscollege
Postcode 1703 NX
Plaats Heerhugowaard
Zaal open 9.30
Aanvang 10.30
Sluiting 17.30
WEDSTRIJDVOORWAARDEN
Dit sneldamtoernooi wordt gespeeld in zes groepen, namelijk ereklasse, hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse, huisdammers en een jeugdgroep. Het speeltempo bedraagt 5 minuten en 3 seconden per zet per speler per partij. Bij gelijk eindigen op plaatsen die voor een geldprijs in aanmerking komen, wordt steeds een partij van 3 minuten per speler per partij gespeeld tot er een winnaar is. Arbitrage aanvragen is niet mogelijk. Het organisatiecomité doet wel een beroep op uw sportiviteit. Voor het overige worden de wedstrijdvoorwaarden van de KNDB gehanteerd. Per groep is tenminste één groepsleider aanwezig. De organisatie behoudt zich het recht voor om het aantal groepen en de bedenktijd aan te passen.
INSCHRIJFGELD
Het inschrijfgeld voor de ereklasse bedraagt €10,-,Ook voor GMI s en MI s voor de hoofdklasse €7,50, voor de 1e klasse, 2e klasse en huisdammers €5,-, en voor de jeugdgroep €2,50. Het inschrijfgeld dient voor aanvang van het toernooi, doch uiterlijk 10.30 uur voldaan te zijn.
PRIJZEN
Het prijzengeld is als volgt verdeeld:

EREKLASSE
HOOFDKLASSE
1e KLASSE
2e KLASSE
HUISDAMMERS
1e prijs

2e prijs

3e prijs 30,- 15,- 10,- 10,- 5,-

Voor de jeugdgroep zijn andere prijzen beschikbaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers behoudt de organisatie zich het recht voor het prijzengeld aan te passen.

INSCHRIJVEN
U kunt zich tot de dag vóór aanvang inschrijven tot 18.00 uur per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v uw voor- en achternaam, woonplaats, emailadres, rating en de door u gewenste groep. U kunt ook het online inschrijfformulier invullen via door hier te klikken. Uw inschrijving wordt dan direct verwerkt op de deelnemerslijst. Telefonisch aanmelden kan bij Bertus Groot op telefoonnummer 072-5743731. Inschrijvingen op de wedstrijddag zelf worden niet verwerkt en de organisatie behoudt zich het recht voor u in een andere groep in te delen. Op bovengenoemde website van onze club vindt u aanvullende informatie over ons toernooi.

Namens het organisatiecomité,

Bertus Groot .Exuperry Mwenedata

Sekongo winnaar sneldamtoernooi SNA

Zoals doen gebruikelijke werd het kalenderjaar traditioneel afgesloten met het oud of nieuwtoernooi. Waar normaal gesproken in de aula van het Huygenscollege de zetten goed afgewogen worden volgden die nu in hoog tempo op. Naast de vijf minuten kreeg iedereen weliswaar drie seconden per gedane zet maar hierbij kon niet voorkomen worden dat er met regelmaat grote fouten gemaakt werden. Gelukkig heeft gezelligheid en sportiviteit de overhand maar het is niet te vermijden dat met regelmaat je iemand met een beteuterd gezicht achter het bord ziet zitten. Winnaar werd de Ivoriaanse genaturaliseerde Nederlander Leopold Sekongo die in een reputatie heeft van goede sneldammer en dit ook nu weer bevestigde. Met twee punten minder volgde SNA- speler Ivo de Jong gevolgd door Lossine Savane. In de tweede groep eiste Maurice Koopmanschap de titel op en bij de huisdammers deed dat Bert Verhagen, de vader van eerste tiental speler Guido hetzelfde. Bij de jeugd werd de talentvolle Jelle van der Eng eerste.

Onderaan zijn de uitslagen:

Hoofdklasse:

Hoofd Klasse 2017 oud en nieuw